ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ

Τοποθετημένο σε ύψωμα στην  Βόρειο-Δυτική πλευρά του χωριού Περιβόλι, ανάμεσα στο παρθένο δάσος και σε υψόμετρο 1350 μἐτρα  το ξενοδοχείο Valia Calda  αντικρίζει εδώ και τρεις γενεές,  τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου.  Η ιδανική του θέση, σε μια διακριτική απόσταση από το χωριό επιτρέπει στον επισκέπτη να έχει άμεση πρόσβαση  στα μονοπάτια, όπου ο ουρανός, από  το πρώτο βήμα, κρύβεται από το κατάφυτο  παρθένο δάσος. Ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και μακρύτερες  περιηγήσεις σε μια μεγάλη ακτίνα της γύρω περιοχής, να επισκεφθεί σημεία φυσικού πλούτου αλλά και της πολιτιστικής κληρονομίας της Ελλάδας. 


Η αγάπη δύο αδερφών για τον τόπο τους και η θέληση τους για την ανάδειξη του, οδήγησε την κατασκευή του οικήματος πριν από σαράντα χρόνια. Τα ίδια κίνητρα ήταν αυτά που οδήγησαν και την επόμενη γενεά να συνεχίσει το έργο που άφησαν πίσω τους οι αδερφοί Περδίκη, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις  το 2001. Εμείς, οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας πιστεύουμε πως η σημαντικότερη   προσφορά του ξενοδοχείου Valia Calda όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι αναμνήσεις που μετατρέπονται  σε αγάπη, σεβασμό και πάθος για την φύση και τον τόπο. Αυτός είναι και ο οδηγός μας. 

 

Διαμορφώνοντας στο κτίριο χώρους όπως το lobby, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί οικεία και φιλόξενα, χαλαρώνοντας μετά από μια γεμάτη και κουραστική μέρα στην περιοχή. Το εστιατόριο όπου με την φιλοσοφία της αργοφαγίας αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα. Τον λαχανόκηπο που μας προσφέρει την πρώτη ύλη. Την αυλή με την αξεπέραστη θέα όπου ο χρόνος σταματάει. Την φυτεία του τσαγιού που πλημυρίζει με αρώματα την περιοχή. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δένει τον άνθρωπο με τη φύση.